Tenul este una dintre cele mai sensibile zone, dar tenul este doar o parte din piele, iar pielea este cel mai mare organ al organismului uman. Pielea acoperă o suprafata de aproximativ 2 metri pătrați. Un alt lucru important este faptul că nu toată pielea de pe corp are aceeași grosime. Pleoapele, de exemplu, au pielea mai subțire – la 0,05 milimetri – în timp ce palmele și tălpile au pielea mai groasă de până la 2milimetri.

Pielea este grea. Aproximativ 16% din greutatea corporală este dată doar de piele. Și explicația e simplă pentru că pielea are trei straturi. Epiderma, dermul și hipodermul. Hipodermul este cel mai profund strat și este alcătuit din celule de grăsime și colagen. Dermul este stratul intermediar și este responsabil pentru 90% din grosimea pielii. Epiderma este stratul exterior și este ca un blocaj pentru tot ce vine din mediul exterior. Ce este criolipoliza si cum actioneaza aceasta tehnologie la nivelul pielii si tenului descopera in acest material

Ce este criolipoliza si cum functioneaza

Criolipoliza este un tratament non-invaziv pentru reducerea depozitelor de grasime localizate in anumite zone ale corpului. Acesta este cunoscut si sub denumirea de „lipoliza prin frig” sau „lipocongelare”. Criolipoliza se bazeaza pe principiul ca grasimile sunt mai sensibile la temperaturi scazute decat alte tesuturi din corp, cum ar fi pielea, muschii sau organele interne. Criolipoliza functioneaza prin utilizarea temperaturilor scazute pentru a indeparta selectiv depozitele de grasime nedorite din anumite zone ale corpului. Aparatul utilizat in criolipoliza utilizeaza o tehnologie de racire controlata pentru a pune in aplicare acest proces. Cum functioneaza in detaliu:

Aspiratia tesutului adipos

In prima etapa a procedurii, zona tinta (de exemplu, abdomenul, flancurile, coapsele sau barbia) este plasata intre doua panouri ale dispozitivului de criolipoliza. Aceste panouri sunt utilizate pentru a aplica o aspiratie usoara, astfel incat tesutul adipos sa fie atras in mod controlat spre ele.

Racirea tesutului adipos

Odata ce tesutul adipos este aspirat in panouri, dispozitivul incepe sa raceasca zona respectiva la o temperatura constant scazuta. Temperatura este reglata intr-un interval specific (de obicei intre -5 si -10 grade Celsius), care determina congelarea tesutului adipos fara a afecta alte tesuturi din jur, cum ar fi pielea sau muschii.

Criolipoliza celulelor grase

Celulele grase, numite adipocite, sunt mai sensibile la temperaturi scazute decat alte tipuri de celule din corp. Prin expunerea prelungita la temperaturi scazute, celulele grase se cristalizeaza si incep sa se dezintegreze treptat. Aceasta declanseaza un proces numit apoptoza, care determina ca celulele grase sa fie eliminate treptat si natural din organism.

Eliminarea celulelor grase

Dupa ce celulele grase sunt afectate de racire, sistemul limfatic al corpului preia procesul de eliminare a acestora. Celulele grase dezintegrate sunt transportate prin sistemul limfatic catre ficat, unde sunt procesate si ulterior eliminate din corp in mod natural.

Durata procedurii si care este frecventa optima

Durata si frecventa procedurii de criolipoliza pot varia in functie de zona tratata, tipul de echipament utilizat si obiectivele individuale ale pacientului. In general, procedura de criolipoliza dureaza intre 30 de minute si o ora pentru fiecare zona tratata. Cu toate acestea, in multe cazuri, o singura sedinta de criolipoliza poate fi suficienta pentru a obtine rezultate vizibile in zona tratata. In timpul procedurii, poate fi necesar ca aparatul sa fie mutat de pe o zona a corpului la alta pentru a trata mai multe zone in aceeasi sedinta.

 In functie de obiectivele si necesitatile individuale ale pacientului, medicul sau specialistul in estetica poate recomanda mai multe sedinte pentru a obtine rezultate optime. Unele persoane pot obtine rezultate satisfacatoare cu o singura sedinta, in timp ce altele pot avea nevoie de doua sau mai multe sedinte pentru a vedea o reducere semnificativa a depozitelor de grasime.

Intervalul recomandat intre sedintele de criolipoliza poate fi de obicei de 1 pana la 2 luni. Acest timp de asteptare permite organismului sa elimine treptat celulele grase afectate si sa se recupereze in mod corespunzator. Medicul  specialist in estetica va poate oferi recomandari specifice in ceea ce priveste intervalul dintre sedinte, in functie de progresul si nevoile dumneavoastra individuale.

Criolipoliza este potrivita pentru persoanele care au depozite de grasime localizate si doresc sa reduca volumul in zone specifice ale corpului. Cu toate acestea, nu este o metoda de slabit generala si nu este recomandata pentru tratarea obezitatii sau pentru pierderea in greutate semnificativa.

Daca te intereseaza sa testezi acest tip de tratament te invitam sa iti faci o programare la una dintre clinicile noastre.